feb
15
2009

Eliten på plass i Nardorennet 2009

Bratsberg idrettstadion 15.02.2009. Det ble en god dag for Team Tobias på Bratsberg. Favoritten innfridde alle forventninger. Støtteapparatet hadde også en god dag på jobben.

Tobias Eiksund var usikker på formen før start på dagens renn.

Tobias Eiksund var usikker på formen før start på dagens renn.

Langdistanseeksperten Tobias Eiksund var usikker ved dagens start på bare 1400 meter. Sykdom i oppkjøringsperioden har medført mange spekulasjoner i media.  Det viste seg å være helt ubegrunnet. «Jeg kjente meg lett og fin i kroppen og var spent før start» sier Tobias Eiksund til Eiksund.net. Alle de store lokale favorittene stilte til start, deriblant fjorårsvinner som har hatt en noe uvanlig formutvikling. «Vi er skeptisk til hvordan dopingtestene har foregått lokalt i vinter». «Hvis de andre har vært testa like ofte som jeg mener jeg at de ansvarlige bør stille sine plasser til disposisjon» sier Tobias Eiksund.

Han gikk hardt ut, for så å øke jevnt utover hele konkurransen.

Han gikk hardt ut, for så å øke jevnt utover hele konkurransen.

Det var fine forhold med 2 minus og strålende sol. Det var god deltakelse i alle årsklasser opp til 14 år. Intervallstart to og to, med 30 sekunder i mellom krever maksimal ytelse fra start til mål.

Tobias Eiksund er kjent for å utnytte glien spesielt godt i utforkjøringene.

Tobias Eiksund er kjent for å utnytte glien spesielt godt i utforkjøringene.

Dagen startet dramatisk. Smøreteamet hadde feilberegnet temperaturen og måtte tidlig opp for å bytte glivoks. Tobias Eiksund skrøt av smørerne og var svært fornøyd med glien. »Skiene satt også godt i oppoverbakkene» sa Eiksund etter målpassering. »De satt så godt at han falt siste motbakke» sa støtteapparatet i en pressemelding.

Det er ingenting å si på teknikken. Eiksund er rask i frasparket, har god tyngdeoverføring og har bygd opp en imponerende armstyrke som han vet å utnytte på flaten inn mot mål.

I sluttspurten ble alle konkurrenter feid av banen.

I sluttspurten ble alle konkurrenter feid av banen.

På slutten av løpet holdt han unna for klassekameraten som startet 30 sekunder bak ham. Konkurrenten hadde alle muligheter for å gå ham inn, men det gikk ikke.  Nabogutten ble også slått med 2 sekunder.

Sluttstatus ble en 6. plass i gutter 10- 11 år. En betydelig forbedring fra fjorårets 10.plass. «Jeg er godt fornøyd med et av sesongens stor mål, og vil nå spisse formen fram mot Storlirennet i slutten av mars. Jeg regner meg selv som sterkest på lengre distanser og tror jeg skal få enda bedre uttelling på de 36 km fra Storlien til Meråker» sier Eiksund til Eiksund.net.

Vi må dessverre legge til at det hersker noe usikkehet om dagens plasseringer. Vinneren møtte til premieutdelig, men det gjorde ikke nr 2, 3 og 5. Det kan tyde på at ikke alle løperne er fornøyd med resultatlista og det kan ha sammenheng med at det hersket forvirring om hvor løypa gikk.

Alt slitet førte bare til enda en teskje....

Alt slitet førte bare til enda en teskje....

FOTO: GUDMUND EIKSUND

TEKST: T. EIKSUND OG ANNE SØDAL

Written by Gudmund Reidar Eiksund in: Nyhende | Stikkord: , , ,

7 Comments

 • For ein suveren innsats, Tobias. Det er tydeleg at det er fleire stader enn Pyeongchang med dramatikk i skisporet! 🙂

  Comment | 15. februar 2009
 • Olav Joakim Eiksund

  Imponerande innsats både i skisporet og på reportasjefronten!! Vi bøyer oss i støvet (ja, no kan vi ikkje seie at vi har klart å finne så mykje støv her i gamleheimen på Sætre, så vi får bøye oss i slapset ute i staden) 😉

  Comment | 16. februar 2009
 • Ja, ein liten glipp her, men den forrige kommentaren var frå Gunnhild, Josefine og Peter på vinterferie i Ørsta….

  Comment | 16. februar 2009
 • Tone Margarethe Eiksund

  Slike gutter det vil familien Eiksund ha. Tror du må ta deg en tur til oss på Sunnmøre og gi oss noen tips. Veldig bra Tobias. Gratulerer. Og for ikke å snakke om teamet rundt deg. Hører de tar jobben alvorlig. Bra…

  Comment | 16. februar 2009
 • Per Inge Liadal

  Minus grader på Nardo høyrer ein, men vanskeleg nullføre i Ørsta. Josefine fekk vere med på ein 5km lang tur på Mosetervegen. Ho gjekk på lånte smørefrie ski på 185cm. Dei andre smørte glatt frå start men måtte fine fram litt klister halvvegs.
  Mange var ute på ski og ein møtte folk i sporet heile tida.

  Comment | 16. februar 2009
 • Kristin

  Jeg stiller meg i køen av gratulanter for ypperlig innsats i skisporet, Tobias! Trofast deltakelse i Nardorennet har vel gitt ei betydelig skjesamling etterhvert. Nyttig når Eiksundere kommer for å spise kake 😉
  PS: Må ta med at innsatsen på fetterfronten hos oss i dag også bør trekkes fram. Idun var storfornøyd med en som ville leke etter hennes pipe!

  Comment | 17. februar 2009
 • Kirsten Sødal

  Bestemor i Kristiansand gratulerer! Vi feirer innsatsen med langrennskake når eliteløperen dukker opp på Sørlandet til påske! Jeg er mektig stolt over Tobias innsats og over smørerteamet, fotografen og journalisten»

  Comment | 18. februar 2009

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress. Theme: TheBuckmaker