mai
10
2009

Sterk innsats i Kretskonkurransen

Spente gutter i Moskuspatruljen før start.

Spente gutter i Moskuspatruljen før start.

Helgen 8.-10.mai var nesten 200 speidere fra hele Sør-Trøndelag samlet til kretskonkurranse i Trondheim. Det var rovere og ledere fra Trondheim FSK som var arrangør i år. Familien Eiksund var representert i to av deltagerpatruljene. Tobias i debutantpatruljen Moskus (PS: Olav Emils gamle patrulje) og Sofie i den mer erfarne patruljen Ekkofox.

Moskus får lys i LED-pæra!

Moskus får lys i LED-pæra!

De 16 patruljene opplevde lørdag et fantastisk vær i Bymarka og fikk brynt seg på oppgaver som bygging av fallskjermjeger med sprettert, o-løp, teorioppgave, inspeksjon og bygging av galvanisk celle. Denne siste oppgaven var ekstra utfordrende. Det de fikk utlevert var en sitron, spiker, 50-øringer, ledninger, krokodilleklemmer og en LED-pære.

Lørdagskvelden ble avsluttet med en artig leirbål der blant annet Moskus bidro med  dramatisering av fjellvettreglene.  Ekkofox er en erfaren gjeng som har vært patrulje sammen i mange år. De deltok i NM i 2008 etter å ha blitt nummer to i kretskonkrransen det året. I år var ambisjonen førsteplass. De lå litt etter etter den første dagen men jobbet hardt for å holde følge med ledelsen. Under søndagens konkurranser gjorde de det skarpt i «dagens rundløype» som besto av naturkjennskap, førstehjelp, kims lek med bruk av alle sanser og bygging av sagbenk. I tillegg ble patruljemiljø og samarbeid bedømt denne dagen og dette sanket de mange poeng på i likhet med de andre FSK-patruljene.

Ekkofox skyter opp fallskjermjegeren på lørdagen.

Ekkofox skyter opp fallskjermjegeren på lørdagen.

Det var stor spenning når det nærmet seg premieutdelingen. Sveinung og Eli Johanne og resten av staben summerte poeng for harde livet. Det ble tett og spennende. Til slutt viste det seg at Moskus og Ekkofox hadde gjort det veldig bra!  Debutantene i Moskus imponerte med en 8.plass mens Ekkofox til slutt vant konkurransen med 4 små poeng foran Isbjørn fra Melhus. De sikret seg også kretsbanneret fram til neste års konkurranse og plass i NM i speiding som arrangeres i Bergen 14.-16.juni. Interesserte i Bergensområdet oppfordres herved til å dekke det arrangementet for eiksund.net.

Stolte gutter!

Stolte gutter!

Ekkofox viser stolt fram førstepremie og diplom.

Ekkofox viser stolt fram førstepremie og diplom.

Written by Eli Johanne in: Nyhende | Stikkord: , , , , , , ,

3 Comments

 • Øygunn Eiksund

  Flott innsats til alle saman. Speidarhelsing frå Øygunn

  Kommentar | 10. mai 2009
 • Dette var fantastisk! Vi ventar i spenning på reportasje frå Bergen! (…og så ynskjer vi at nokon andre også plutselig har lyst å starte FSK speidargruppe på Eidsvoll…)

  Kommentar | 11. mai 2009
 • Gratulerer med innsatsen, Tobias og Sofie! Speidarløp er spennande saker der samarbeid er ein av nøklane til suksess! Hurra!

  Kommentar | 11. mai 2009

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress. Theme: TheBuckmaker